ΟΤΕ Voip σε Fritzbox 7490

0 2.233

Όσοι συνδρομητές του ΟΤΕ έχουν μεταφερθεί στην ευρυζωνική τηλεφωνία(Voip), που κάποια στιγμή θα γίνει υποχρεωτικά για όλους, μπορούν να απαλλαγούν από τα «περιορισμένης λειτουργικότητας» router που δίνει ο ΟΤΕ και να χρησιμοποιήσουν κάποιο δικό τους με περισσότερες δυνατότητες.

Για να γίνει αυτό αρχικά πρέπει να αποκτήσουμε τον κωδικό για την ευρυζωνική τηλεφωνία. Στην αρχή της μετάβασης στη Voip τηλεφωνία του ΟΤΕ, οι κύριοι του ΟΤΕ ήταν αρνητικοί και δεν έδινα ως όφειλαν τα στοιχεία σύνδεσης για την τηλεφωνία στο συνδρομητή. Μετά από κάποιες καταγγελίες όμως τα πράγματα άλλαξαν. Έτσι μπορεί εύκολα κάποιος σήμερα αφού κάνει ένα τηλέφωνο στο 13888 να ζητήσει να του αποσταλούν οι κωδικοί για την ευρυζωνική τηλεφωνία. Οι κωδικός έρχεται μέσα σε λίγα λεπτά στο κινητό του συνδρομητή.

Μεγάλη προσοχή να αποσυνδεθεί το μόντεμ του ΟΤΕ ή να απενεργοποιηθεί η τηλεφωνία από το μόντεμ του ΟΤΕ μόλις κλείσουμε το τηλέφωνο με το 13888, γιατί ο κωδικός έρχεται σε λίγα λεπτά και αν δεν έχουμε αποσυνδέσει το μόντεμ ή απενεργοποιήσει την τηλεφωνία, θα πρέπει να επαναλάβουμε εκ νέου την διαδικασία γιατί το μόντεμ του ΟΤΕ έχει την δυνατότητα να αλλάζει μόνο του τον κωδικό.

Αφού λοιπόν παραλάβουμε τον κωδικό μπορούμε να περάσουμε τις ρυθμίσεις της Voip τηλεφωνίας σε όποιο εξοπλισμό εμείς θέλουμε. Φυσικά ο ΟΤΕ δεν έχει υποχρέωση να μας παρέχει καμία τεχνική υποστήριξη αφού δε χρησιμοποιούμε δικό του εξοπλισμό, οπότε πρέπει να γνωρίζουμε τι κάνουμε.

Παρακάτω ακολουθούν οι ρυθμίσεις για το μόντεμ Fritzbox 7490.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  7490a.jpg 
Εμφανίσεις:  29 
Μέγεθος:  188,6 KB 
ID: 185630

 

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  7490b.jpg 
Εμφανίσεις:  25 
Μέγεθος:  151,8 KB 
ID: 185631

 

Leave A Reply